Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
  • 020-5312346
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Tablet en telefoon op inboedel verzekerd?

Telefoons en tablets worden tegenwoordig massaal geclaimd op de inboedelverzekering. Maar wanneer zijn deze kostbare gadgets verzekerd, en wanneer juist niet?

Telefoons en tablets vormen een onderdeel van je inboedel. Logisch dat ze dan ook verzekerd zijn. Toch blijkt vaak dat de dekking te beperkt is. En wie dat wil voorkomen kan een uitgebreidere dekking overwegen. Welke verzekering kun je het beste afsluiten en onder welke voorwaarden zijn telefoons en tablets dan verzekerd?

Tegen welke gevaren is jouw inboedel verzekerd?

Een telefoon en een tablet zijn net als een kast en een bankstel verzekerd op de inboedelverzekering. Bij schade door bijvoorbeeld brand, storm, blikseminslag en inbraak kun je een claim indienen bij de verzekeraar. Er is dan dekking tegen in de polisvoorwaarden genoemde schadeoorzaken.

Maar de meeste claims aan telefoons en tablets ontstaan door het laten vallen. En precies dát is een risico dat op veel standaard inboedelverzekeringen niet gedekt is. Bij een defect of een gescheurd scherm zal de verzekeraar dan dus geen uitkering kunnen doen.  Voor verzekerden is dat vaak een teleurstelling. Er zijn verzekeringsmogelijkheden, maar deze hebben ook weer nadelen.

Kies voor de all risks inboedelverzekering

De term “all risks” ken je misschien wel van de autoverzekering. Letterlijk betekent het: verzekerd tegen alle risico’s. In werkelijkheid is de dekking overigens niet echt 'all-risks' maar beperkter.
Sommige verzekeraars voeren deze 'all-risks'-dekking ook voor de inboedelverzekering. En dan kan het vallen wel onder de dekking vallen. Uiteraard gelden er wel beperkingen.

Wat zijn de nadelen van een all risks inboedelverzekering?

Een verzekering die je verzekert tegen alle risico’s klinkt ideaal. Maar wat is het addertje onder het gras?
In praktijk blijkt dat reuze mee te vallen.
Natuurlijk brengt die iets uitgebreidere dekking ook een iets hogere premie met zich mee. Maar het enige echte 'addertje' is eigenlijk, dat voor dit soort 'all-risks-schades' een afzonderlijk klein eigen risico geldt. Daarmee wil de verzekeraar voorkomen, dat men ook voor de heel kleine schades behandeldossiers moet gaan aanleggen. 

Welke inboedelverzekering kan ik het beste kiezen?

Zelfs een inboedelverzekering is maatwerk. Want natuurlijk speelt een rol welke dekking nodig is. Vaak zal dat 'all-risks' zijn. Maar soms ook gewoon uitgebreid. Maar nog belangrijker is het vaststellen van de juiste verzekerde som. Dat kunnen we handmatig doen, of met behulp van een 'waardemeter'. In ieder geval voorkomen we daarmee een vervelende onderverzekering.
En dan is tot slot ook van belang na te gaan hoeveel bijzondere inboedelgoederen er aanwezig zijn. Denk daarbij aan verzamelingen, sieraden en elektronica. Want daar kunnen beperkingen voor gelden. 

Kortom, zelfs bij een eenvoudige inboedelverzekering kunnen we alleen zeker zijn van voldoende dekking, wanneer we overal rekening mee hebben gehouden. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 15-11-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.