Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
  • 020-5312346
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Wat vergoedt de verzekeraar bij schade door storm?

Wat vergoedt de opstalverzekering als het huis beschadigd raakt door een storm?

Schade aan jouw huis door storm is verzekerd op de opstalverzekering. Wanneer en wat vergoedt de verzekeraar bij schade door een storm?

Het gebeurt niet vaak, maar af en toe hebben we hier in Nederland te maken met een storm van minimaal windkracht tien. Er zijn natuurlijk veel meer periodes geweest met een zeer harde wind. Met een windkracht zeven kun je ook al schade oplopen aan jouw huis en dat komt wel tientallen keren per jaar voor. Verzekeraars hebben een andere definitie van storm dan het KNMI, namelijk vanaf veertien meter per seconde kan stormschade ontstaan. Dat komt ongeveer neer op windkracht zeven.

Wat wordt verstaan onder stormschade?

Je kunt een boom op jouw huis of garage krijgen. Met een flinke boom gaat het gelijk om een omvangrijke schade, maar het dak kan ook van het huis waaien of de schade blijft beperkt tot een paar dakpannen. Een afgewaaide dakkapel kan ook aardig in de papieren lopen. Stormschade kan ook ontstaan door een dommigheidje. Je doet de garagedeur bijvoorbeeld niet goed dicht en deze klapt open en raakt volledig ontwricht. Ellende komt vaak niet alleen, en dat gaat ook op voor een storm. Voor hagelschade bieden de meeste verzekeraars ook een vergoeding. Net als voor bliksemschade. 

Houd rekening met een verhoogd eigen risico

Voor stormschade geldt standaard een verhoogd eigen risico. Vaak betaal je een percentage van het schadebedrag zelf. Maar verzekeraars koppelen er wel een minimum en een maximum bedrag aan. Je betaalt bijvoorbeeld 225 tot 500 euro zelf. Dit geldt vaak ook voor hagelschade. Als de schade bijvoorbeeld beperkt blijft tot het verschuiven van een paar dakpannen kun je de schade indienen bij de verzekeraar, maar als het schadebedrag het eigen risico niet overtreft, betaal je de kosten dus zelf.

Maak foto’s van de schade

In sommige gevallen moet je opruimen en water opdweilen om verdere schade te voorkomen. Alvast opruimen wordt afgeraden, maar als je het wel nodig acht, overleg het dan eerst met de verzekeraar. Maak ook foto’s van de situatie. Met de foto’s kun je aantonen wat de situatie was. 

Meld schade zo snel mogelijk bij de tussenpersoon

Bij stormschade kan snel handelen belangrijk zijn. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat regenwater het huis binnen kan dringen en nog meer schade veroorzaakt. Meld de schade daarom zo snel mogelijk bij de tussenpersoon of de verzekeraar. Volg de aanwijzingen die je krijgt op. Het is namelijk in ieders belang om de schade zo klein mogelijk te houden. De kracht van een tussenpersoon is dat je professionals tot je beschikking hebt om jouw rechten tegenover de verzekeraar te beschermen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 26-08-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.