Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
  • 020-5312346
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Welke mogelijkheden voor krediet zijn er voor zzp'ers?

Op verschillende manieren kunnen zzp’ers extra kapitaal aantrekken. Welke mogelijkheden zijn er?

Voor een financiering kun je bij de bank aankloppen, maar er zijn meer mogelijkheden. Wij lichten een aantal financieringsvormen toe.

Op verschillende manieren kun je geld aantrekken voor het financieren van bijvoorbeeld een bestelauto, voorraden of een bedrijfspand. Je kiest de financieringsvorm die het beste bij jou past. Voor zzp’ers is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het financieren, want schuldeisers kunnen ook het privévermogen van een zzp’er aanspreken om de schulden te vereffenen.

Voor het ondernemen heb je geld nodig

Om je werk te kunnen doen moet je bedrijfsmiddelen hebben waarmee jij je werk doet. Dat kan voor de ene zzp'er een laptop zijn, terwijl een andere zzp’er een bestelauto en gereedschappen nodig heeft. Geld is noodzakelijk voor het investeren in de middelen die je nodig hebt en daarnaast heb je werkkapitaal nodig. Met extra werkkapitaal achter de hand is het niet zo’n probleem als je klanten je pas later betalen. Zowel voor het investeren in middelen als voor het krijgen van werkkapitaal kun je een financiering afsluiten. Welke vormen van financieringen zijn er zoal?

Met een microkrediet financiële ruimte krijgen

Een lening tot 50.000 euro wordt ook wel microkrediet genoemd. Deze leenvorm heeft vaak een looptijd tot maximaal tien jaar. Deze leenvorm kun je gebruiken voor het uitbouwen van jouw bedrijf. Je moet bijvoorbeeld nieuwe inventaris aanschaffen of je hebt een bestelauto nodig voor het bezorgen van producten.

Bedrijfsmiddelen financieren met leasing

Een motorrijtuig kun je financieren met een leasecontract, maar dat kan bijvoorbeeld ook bij een computer of met machines. Er zijn ook weer verschillende vormen van leasing. Financial lease is vergelijkbaar met het afsluiten van een lening. Bij operational lease blijft het leasebedrijf juridisch en economisch de eigenaar van het gefinancierde bedrijfsmiddel. Het leasebedrijf blijft dan ook het onderhoud doen.

Factoring kan ook van toegevoegde waarde zijn

Klanten en opdrachtgevers die laat betalen kunnen een probleem vormen. Vooral als het om hoge factuurbedragen gaat. Met factoring of debiteurenfinanciering leg je dit probleem neer bij een financier. Je ontvangt de factuurbedragen van een bank of van het factoringbedrijf. Een kredietverzekering kan ook van toegevoegde waarde zijn. Hiermee verzeker je het risico dat je klanten of opdrachtgevers niet betalen.

Kopen op afbetaling

Met de leverancier van bedrijfsmiddelen kun je ook een betalingsregeling treffen. Je koopt bijvoorbeeld nu een laptop, die je vervolgens in termijnen weer terug gaat betalen aan de leverancier. Dit wordt ook wel leverancierskrediet genoemd.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-11-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.