Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020-5312345
  • info@driessenrappange.nl
  • 020-5312346
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Telefoon 020-5312345

Geen arbeidsongeschiktheidsverzekering om de verkeerde redenen

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is onmisbaar, zorg dat je niet de verkeerde redenen gebruikt om deze verzekering niet af te sluiten.

Ondernemers hebben bij ziekte geen recht op doorbetaling van de inkomsten. Waarom wordt het risico toch vaak niet verzekerd?

Het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid kost je iedere maand weer geld. Zolang je niet arbeidsongeschikt raakt heb je niets aan deze verzekering, maar dat hoort bij het principe van verzekeren. Je sluit een verzekering af om het risico te verzekeren. Je inkomen verliezen doordat je niet meer kunt werken overkomt je waarschijnlijk niet, maar ook jij hebt daar kans op. Wat zijn verkeerde redenen om je niet te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid?

Ik heb een financiële buffer

Zelfstandigen kunnen niet terugvallen op een uitkering als de inkomsten dalen. Een buffer aanhouden is een aanrader, maar het is geen vervanging voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een buffer heb je baat bij als je een paar weken tot een paar maanden niet kunt werken. Bij blijvende arbeidsongeschiktheid is een reserve aan geld voor een paar maanden een zeer beperkt vangnet. Je kunt blijvende arbeidsongeschiktheid niet opvangen met een financiële reserve. Geld achter de hand houden helpt alleen bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid.

Er komt binnenkort een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering

In het pensioenakkoord is een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering opgenomen, maar het kan nog wel jaren duren tot deze er ook echt is. Daar heb je niets aan als je vóór de introductie arbeidsongeschikt raakt. Daarnaast is het nog maar de vraag in hoeverre de verplichte verzekering een geschikte oplossing is voor jou. Er zijn namelijk nog veel vraagtekens over de verplichte verzekering.

Het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid is te duur

Voor zelfstandigen met bepaalde beroepen is het verzekeren kostbaar. Dat is bijvoorbeeld het geval voor zelfstandigen in de bouw. Door het vergelijken van meerdere verzekeraars is de premie nog enigszins te drukken. Andere mogelijkheden zijn om een langere eigen risicotermijn af te spreken. Er volgt bijvoorbeeld pas een uitkering na 30 dagen niet kunnen werken door een ziekte of een aandoening. Wij kunnen samen met jou kijken naar de mogelijkheden om te besparen op de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Ik kan blijven werken als ik ziek ben

In sommige beroepen kun je ook aan het werk met een gebroken arm of been, maar dat wil nog niet zeggen dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet nodig is. De verzekering sluit je vooral af voor de gevallen waarin je blijvend arbeidsongeschikt raakt en echt niet meer kunt werken. Tijdelijke blessures biedt de verzekering vaak ook dekking tegen, maar het gaat vooral om het verzekeren tegen blijvende invaliditeit.

De kans op arbeidsongeschiktheid is erg klein

Er zijn honderdduizenden Nederlanders arbeidsongeschikt, maar de kans dat die pech jou treft is niet groot. Als het wel gebeurt zijn de financiële gevolgen gelijk enorm. Het risico is te groot om zelf te dragen, dus moet je het wel verzekeren.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 25-07-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.